Om oss

Vi (Lasse och Jane) bor sedan -73 i Älvsjö, en villaförort söder om Sthlm. Kennelns första Berner var Odenhills Lyster född -85, inköpt som ren familjehund. Hon kom dock snabbt att slussa oss in i "hundvärlden" med utställning, valpkull och engagemang i rasklubben. Jag har flera år i styrelsen bakom mig och sedan -98 sitter jag med i rasklubbens avelsråd. 
Lyster förgyllde vår tillvaro i 10 år och var en helt fantastisk hund, som har en speciell plats i våra hjärtan. 
Själv hade jag hundvana sedan barndomen. Någon egen hund fick jag aldrig ha, men lånade alla andras i nejden. Fick som tonåring möjlighet att låna grannens boxertik (bild) att träna och tävla med. Det började på 60-talet med lydnadskurs och fortsatte sedan på brukshundsklubben med spår, rapport och sök i högre klass. Det blev även en del besök i  utställningsringarna och många kurser i det mesta som hade med hund att göra. På skollov och kvällar under gymnasietiden och utbildningen till biomedicinsk analytiker arbetade jag extra som veterinärassistent.


Odenhills Lyster


För resten av familjen var Lyster den första nära hundkontakten, vilket alla upplevde som mycket positivt. Det har sedan blivit fler Berner med åren och även några valpkullar. Jag utbildade mig även till undersköterska för att kunna arbeta natt. Först för att det passade familjen under "småbarnsperioden" och sedan för hundarnas skull. 
Husse, som arbetat som programmerare är numera hemma på heltid och kan ta hand om hundarna dagtid. Jag har därför slutat arbeta nätter och återgått till mitt första yrke. Idag arbetar jag som biomedicinsk analytiker på ett histopatologiskt veterinärmedicinskt laboratorium.
Våra barns (Johan och Elin) djursintresse, som bl a Lyster lade grunden till har hållt i sig. Johan, som även är inbiten akvarist ägde vår hund Lysters Jerry Jarl. Johan arbetar på Volkswagens huvudkontor, då även bilar är ett stort intresse. Elin som tillbringat mycket av sin uppväxt på ridskola och på stallet hos sin egen ponny utbildade sig till veterinär oh arbetar på Bagarmossens Regiondjursjukhus, Sthlm. För båda är det också ett måste att även få ha en Berner i sin närhet.